Miletos: the bouleuterion

miletos_16
Bouleuterion, Miletos © David Gill

The bouleuterion at Miletos lies behind a small open courtyard. Access to the seating was via two stairways. The capacity seems to have been four approximately 1500 citizens. It was originally roofer with four internal supporting columns.

A dedicatory inscription shows that it was a benefaction of king Antiochos Epiphanes, and therefore dated to the late 170s or early 160s BC.

Author: David Gill

David Gill is Honorary Research Fellow at UEA; Professor of Archaeological Heritage.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.